gøteborg med barn

Familieaktiviteter i Gøteborg

Gøteborg er det perfekte stedet dersom dere ønsker å komme dere bort litt og finne på noe gøy. Det er ikke langt fra Oslo så det funker fint å reise ned bare for en helg. Vi reiste ned i påsken, så Liseberg hadde ikke åpnet enda, men Gøteborg har mer å tilby enn berg og dalbaner!

Kjøreturen er på ca 3,5 timer fra Oslo uten stopp. Kjører du med barn skal det godt gjøres å kjøre til Gøteborg uten stopp.

Stoppesteder på vei til/fra Gøteborg med barn.

  • I Sarpsborg finner dere Inspiria science center og ved siden av Inspiria ligger Quality hotell som kan tilby lekeland og badeland. Begge disse stedene ligger langs E6.
  • Over grensen på Nordby-senteret finner du også et lekeland. Djungelland, som det heter, er på ca 1000 kvm og det koster bare 50 kr per barn og er gratis for voksne. Her kan du la barna være igjen, mens de voksne shopper.
  • Kjører du litt videre kommer du til Tanum kjøpesenter. Vi hadde tenkt oss inn på Dinotopia (noe dinosaur-greier som skulle være på dette senteret), men det viste seg nedlagt, til barnas store skuffelse. Men de har et lekeland som heter fantasy, som er på 1000 kvm og er gratis!
  • Det er også et kjøpesenter i Uddevalla, som heter Torp. Her var det ikke like mye å finne på for barna.

Ting å gjøre i Gøteborg med barn.

Da vi kom ned til Gøteborg reiste vi rett til Slottskogen. Det er en stor offentlig park med gratis dyrehage (stort sett nordiske dyr). Det fine med Slottskogen er barnas zoo. Der kan barna ri på hest og få komme inn til gårsdyrene og klappe de. Slottskogen har også en stor og bra lekeplass, med lange sklier (se video), trampoliner og en hel haug med andre lekeapparater.  

Universeum er et slags teknisk museum  der barna kan leke, utforske og lære. Det er fem etasjer med veldig varierte aktiviteter. De kan tilby blant annet akvarium, utforskning av verdensrommet, mamutter, og de bygger for øyeblikket en regnskog. Universeum er spennende både for liten og stor.

Alberg Åberg huset. Eller Alfons Åberg som han heter der. For all del, en veldig kul cafe der barna kan leke, men prisen for å komme inn henger ikke på greip. Ikke hver dag jeg betaler 400 kr for å komme inn på en cafe. Det var helligdag i Sverige, så cafeen var stappfull av mennesker, så vi fikk ikke sitteplasser.

Comments

  1. Vi var i Gøteborg noen dager med barn på 10 mnd og 3 1/2 år. Et av høydepunktene på turen var Alfons Åberg kulturhus. To etasjer smekkfull med lekerom og leker av den gode gamle sorten. Sklier, lekebutikker, dagligstue, små hemmelige rom med puter for å slappe av eller se Albert Åberg-filmer, biler, Lego, dukkehus… alt man kan ønske seg som barn. Eldstemann var sliten etter tre timer, ellers kunne vi fint blitt der hele dagen. Kafeen hadde greit utvalg, og det var nok sitteplasser til at vi fikk tatt oss en liten snack. Det var veldig fullt før og etter teaterforestillingen og dukketeateret, ellers var det rolig. Kan hende kulturhuset har endret seg etter at dere var der, men å beskrive det som en kafe hvor man kan leke, blir helt omvendt av slik vi tror huset er tenkt: Et lekeparadis for barn, hvor det også er en liten kafe.

Leave a Comment