Hilton Ras Al Khaimah med barn

Familietur til Ras Al Khaimah

Vi tok med våre tre barn og reiste til Ras Al Khaimah i påskeferien. Det er lenge siden vi har brukt en turoperatør, men denne turen booket vi gjennom Apollo. Det er fordeler og ulemper ved å bruke turoperatør, og en ulempe er at når vi lander i Dubai etter en lang reise, midt på natten og med slitne unger og voksne, må vi vente èn time på et par personer som skulle være med på bussen til hotellet. Man kan velge å ikke benytte seg av fellesbuss, men det føles tryggere å sitte i buss med 3 små barn (den minste på 1. år) enn å kjøre taxi med barna på fanget og en taxisjåfør som kjører som om han har stjålet bilen..

Det var flyselskapet Emirates som fløy oss frem og tilbake, et flyselskapet jeg liker godt. Alltid godt service og du får det lille ekstra som bagger, toalettmapper og tegnesaker til barna, samt mye bra filmer, serier og spill. (med en 1. åring blir det dessverre lite film for de voksne)

3 grunner til å reise til De Forente Arabiske Emirater i påsken.

Påskeferien var i midten av mars, så i Europa er det altfor ustabilt vær på den tiden. Vi kunne reist til Kanariøyene, men vi valgte De Forente Arabiske Emiratene av 3 grunner:

  1. Avstand. Vi hadde bare èn uke på oss, så vi kunne ikke reise for langt med 3 barn. Til Dubai tar det bare ca 6 timer å fly. Ikke mye lenger enn Kanariøyene. Har du lenger ferie kan jeg anbefale å reise til Pattaya med familien.
  2. Pris. Det er billigere enn på Kanariøyene, du får rett og slett mer for pengene.
  3. Været. Det er stabilt og varmt vær. Vi så ikke en eneste sky mens vi var i Ras Al Khaimah og temperaturen lå på rundt 30 grader hver dag.

Hilton Ras Al Khaimah

Vi bodde på Hilton Ras Al Khaimah, som var en superfin resort. Den hadde en fin sandstrand, mange svømmebasseng og vi valgte all-inclusive. Hotellet var stort, og vi havnet ganske langt unna bygningen med resepsjon og matsal, det tok ca 10 minutter å gå. Heldigvis kjørte de oss til leiligheten med golfbilene sine og det var jo morro for unga.

En fordel med å bruke Apollo, og en stor grunn til at vi valgte dette, var at de hadde svømmekurs for barn hver dag på hotellet med skandinaviske svømmeinstruktører. Det kostet selvsagt litt ekstra, men barna på 4 og 6 synes det var kjempegøy, og de ble flinkere til å svømme.

Vi valgte All-inclusive og vi synes maten var veldig bra, det var stort utvalgt og variert meny og de hadde noe for både barn og voksne. Vi hadde også alkohol inkudert, for det er veldig dyrt der, men ble litt skuffet over at de bare tilbydde en type øl (Beck) og det var ikke min favoritt. Drinkene var også litt terningkast 3..

Wifi på hotellet var veldig begrenset. De hadde det bare i resepsjonen og på rommet, men ikke ved for eksempel bassengområdet. Wifi’en var også ganske treg, for treg til å streame. Heldigvis hadde vi lastet ned en del offlineinnhold på Viaplay til barna.

Hva skal man gjøre i Ras Al Khaimah?

Ras Al Khaimah ligger ca halvannen time fra Dubai, med alt Dubai har å tilby. Vi var i Dubai for noen år siden, hvor vi leide en leilighet på palmen, så vi hadde ikke noe behov for å dra alle barna inn til Dubai. Men Dubai er en veldig kul by som må oppleves.

Noe vi også har vært med på før er ørkenrally. Altså at du får sitte på med en bil som kjører som en gal på sanddynene..

Selv om Hilton RAK var en veldig fin resort, må vi utenfor hotellområdet litt. Taxi er veldig billig i De Forente Arabiske Emirater. Først reiste vi en tur til RAK Mall. Det tok ca 15 minutter i taxi og kostet ca 30 kr. Der var det lekeland i øverste etasje og food court. Vi reiste også til Manar Mall som også var ca 15 minutter unna med taxi. De hadde spillehall, som var morro for unga, food court med McDonalds, Subway, KFC, kinesisk mm. De hadde også flere vestlige klesbutikker som H&M.

Hjemturen er tortur. Spesielt for barnefamilier på tur. Apollo skal ha oss opp kl 02:00 på natta, sette oss på en buss og komme ALTFOR tidlig til flyplassen. Det er ingen drømmesituasjon å tilbringe 4 timer på flyplassen med barn som er stuptrøtte.

Vurderer du å reise til Ras Al Khaimah?

Ønsker du å komponere turen selv, sjekk ut bravofly, ta også en titt på hotels.com

Leave a Comment