Reise til Sopot med barn.

Perfekt langhelg for barnefamilier!

Her er et superbra tips til langhelg: SOPOT.
Hvorfor det, spør du?
Jo..
Først; Sopot er nord i Polen.

Det tar under 1,5 time å fly ned til Gdansk. Det er jo ikke til å stikke under et flysete, at det å fly med barn kan være utfordrende. Så kort flyreise klinger bra i barnefamiliers ører. Sopot ligger bare 15 minutter med taxi fra flyplassen, så totaltsett bruker dere relativt kort tid på å reise, noe som er viktig når man bare har en langhelg til rådighet.

Hvorfor Sopot?

Det er ikke bare kort reisetid som gjør at dere skal besøke Sopot. Sopot er en ferieby! Det er her polakkene reiser på badeferie. Sopots hovedattraksjon er beachen. Byen har en strand som kan måles med de beste i syden. Sammen med stranden har de også en koselig strandpromenade, med små boder som selger nips og rask. Midt i sentrum er det bilfritt, noe som er veldig behagelig når man har med seg små barn.

En annen god grunn til å dra til Sopot er at det er billig. Polakker vil nok si at Sopot er dyrt, men de sammenligner med resten av Polen. Sopot er billig.

Barnevennlig hotell i Sopot.

Vi bodde på Sheraton hotell og var veldig fornøyd med det. Vi valgte dette hotellet fordi det lå på stranden, og var veldig barnevennlig. Det hadde blant annet et bra lekerom.

5 ting å finne på med barn i Sopot:

#1 Strand

Åpenbart er stranden et hett tips. Det er en fantastisk strand som er bred og lang.

#2 Dyrepark

Zoo Gdansk Oliwa ligger et steinkast unna (hvis man er flink til å kaste) og er en veldig bra dyrepark! Barna fikk ri på hester, gå inn til geitene og mate de, samt gå inn i en dinosaurpark (Dinosaurene var ikke levende). Det var veldig rimelig inngang.

#3 Badeland

Skulle ikke været spille på lag, finnes det badeland. Bassengene er tilpasset barn, det er vannsklier og du kan svømme ut.

#4 Sjørøvertokt.

Du kan bli med pirater ut på et sjørøvertokt. Sjørøverskipet går fra bryggen fra Sopot sentrum.

#5 Shopping

Vi reiste til et kjøpesenter i Gdynia. Et stort og bra shoppingsenter, som hadde et morsomt lekerom, der du også kunne få barnepass. Det finnes mye bra shopping også i Gdansk så her er mulighetene mange.

Comments

  1. Kjempebra tips! En ekstra bonus er det at Gdansk bare er en liten taxitur unna. Her får man to-i-en. Polen holder jevnt over veldig god standard på både hoteller og mat og ekstra hyggelig er det jo at det er billig her.

Leave a Comment