Fly med barn

Fly med barn – 5 ting du MÅ pakke med

Å fly med barn kan være en utfordring, spesielt på lange flyturer. Vi har flydd både til Mauritius, Australia, Singapore og Hawaii med små barn og her kommer våre tips og erfaringer, som kan gjøre flyturen med barn litt mye bedre.

1. iPad eller nettbrett med film, spill og lydbøker.

iPad eller annet nettbrett er et must på reiser. Men det holder ikke bare med nettbrettet, det må være apper som barna elsker på det. Et hett tips er Viaplay. Med Viaplay kan du laste ned filmer og serier og se de offline. Selv om noen fly har wifi, er det som regel ikke bra nok for streaming av filmer og serier. Første måned er gratis med Viaplay og det er ingen bindingstid.

En annen streamingtjeneste du må sjekke ut er SF kids. Denne er spesiallaget bare for barn og du kan laste ned filmene offline. Her finner du mange klassikere som også de voksne elsker å se!

Husk også at du kan ta med streamingtjenesten fra Tv-leverandøren din, som f.eks. Allente

Spill bør også være på nettbrettet. Det er veldig individuelt hva slags spill barn liker og hvor gamle de er, så du bør laste ned spillene før reisen og la barna prøve de først.

Lydbøker og musikk er også en vinner hos de fleste barna. Spotify har mye bra og det kan lyttes til offline. Vi lastet ned eventyr og barnefortellinger som Kaptein Sabeltann, Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus, og barna er også fan av Marcus & Martinius. Husk å last ned offline, før du reiser.

Sjekk også ut lydbøker. Du finner tusenvis av norske, svenske og engelske lydbøker og e-bøker som du kan laste ned til mobilen og høre på offline. De fleste har gratis prøveperiode.

Sjekk ut lydbok fra Bookbeat og få 45 dager gratis!

Husk å ta med headset, slik at man ikke forstyrrer de andre passasjerene og det kan også være greit å ta med reiselader.

2. Leker og aktiviteter.

Bortsett fra nettbrett kan man ha fysiske leker og aktiviteter. Her er noen forslag:

  • Lego
  • Tegnesaker
  • Perler
  • Bøker

Tips: Søstrene Grene har mye billige leker og aktiviteter for barn som passer perfekt på flyturer. Du kan også handle superbillig på Ali Express men det tar ofte 3-4 uker for det kommer frem.

3. Godteri/frukt/mat og tyggis for å utligne trykket.

Bør ofte unngå for mye sukker på flyturer, men ta med det barna liker aller best å spise. Litt godteri og kjeks kan brukes til bestikkelser, når det trengs og oppkuttet frukt og bær i en matboks til kos. All flymat som blir servert er ikke Michelin-standard over, så noe mat til barna kan også være kjekt å ha med.

Under take-off og landing kan mange barn slite trykk i ørene, da kan tyggis og nesespray hjelpe. For små barn kan det være greit med smokken eller puppen.

4. Ekstra klær

Det hender at barn søler. Spesielt i fly! Bordene står ikke fast, det er trangt og under turbulens er det ekstra vanskelig å ikke søle. Ta med ekstra klær!

Du har sikkert merket at det kan bli super varmt eller super kaldt under flyvninger, så ekstra klær kan også brukes til å regulere temperaturen. Ekstra klær kan også brukes som puter og dyner.

Under lange flyturer anbefaler vi også å ta med pysj og tannbørste dersom dere planlegger å sove. Da kommer barna oftere i sovemodus.

5. Smertestillende

La oss håpe du ikke får bruk for smertestillende, men ta det med i tilfelle rottefelle. Vi har både hatt feber og voksesmerte på lengre flyturer og heldigvis har vi hatt med paracet i disse tilfellene.

Leave a Comment