kjøp lokalt sim-kort i utlandet

Kjøp lokalt SIM-kort i utlandet

Flere og flere norske mobiloperatører inkluderer nå roaming i EU, og 2017 blir året alle norske mobiloperatører åpner opp for at prisene skal være det samme i EU som i Norge. Men noen ganger går reisen litt lenger enn til EU-land..

Lokalt SIM-kort i Australia

Roamingprisene utenfor EU kan være veldig høye, så i mange land er det helt uaktuelt å aktivere dataroaming på mobilen. Vi er nå i Australia og vi har skaffet oss australske SIM-kort som vi har satt inn i telefonene. Jeg tok med meg en gammel telefon som jeg satt mitt norske SIM-kort inn i, slik at jeg får beskjed dersom noen prøver å nå meg. Ingen av mine telefoner er låst til noen operatør. Husk å sjekke om din telefon er operatørlåst.

Det er veldig enkelt å skaffe seg nye SIM-kort. Jeg dro på et kjøpesenter der alle de tre netteierne i Australia; Telstra, Vodaphone og Optus, hadde butikker og sammenlignet priser og pakker.

Hvilket mobilabonnement skal jeg kjøpe?

Men før du stepper opp i butikken og prater med selgerne bør du gjøre deg opp noen tanker om hva du vil ha. Dette er hva jeg ønsket:

  • No contract. Jeg ønsket selvfølgelig ingen bindingstid. Siden jeg er turist i Australia vil jeg stå fritt til å forlate mobiloperatøren når som helst.
  • Prepaid. Eller «pay as you go». Dette betyr at du betaler på forskudd. Ingen faktura og ingen ekstra kostnader dersom du skulle overskride innholdet i pakken.
  • Mobildata er det viktigste for meg. Så jeg ønsket rikelig med data og så for meg rundt 6 til 8 GB per måned.
  • Ringeminutter og SMS var det ikke så farlig med, da det ikke var mye eller mange jeg skulle ringe til med det australske nummeret.

Alle operatørene hadde ubegrenset med ringeminutter og SMS i pakkene sine, men det var Optus som hadde den beste pakken for meg:

  • Fri tale og sms.
  • 12 GB data (egentlig bare 6 GB, men første måned fikk jeg dobbel data)
  • Ubegrenset tale til utvalgte land (ikke Norge, så jeg kommer ikke til å bruke noen av disse minuttene uansett.) Usikker på om noen av operatørene i Australia har inkluderte minutter til Norge, men har du rikelig med data kan du ringe med FaceTime eller VoIP-apper som f.eks. Skype.
  • 10 dollar i kreditt (som jeg f.eks. kan bruke til å ringe Norge, eller til roaming. Vi skal videre til Bangkok, så kanskje jeg får bruk for de der?)
  • Fri streaming på Spotify og noen flere musikk apper. (altså det berører ikke datakvoten). (Dette har ikke norske mobiloperatører lov til, da det bryter med prinsippet om nettnøytralitet)

Alt dette for 40 australske dollar (ca 250 kr).

Jeg kan ta med meg datamengde til neste måned!

I tillegg har de data roll-over! Det vil si at jeg får med meg datamengden til neste måned hvis jeg fornyer pakken før utløpsdatoen. Med 12 GB både hos meg og fruen vil det nok være igjen litt data når 28 dager har gått. For ja, pakken varer i 28 dager.

Hvilken mobiloperatør er billigst i Australia?

Tilbudene hos mobiloperatørene varierer, så det er ikke sikkert Optus er billigst neste gang. Australia har tre netteiere (Optus, Telstra og VodaPhone), men mange MVNO eller virtuelle operatører. Det betyr at de ikke eier sitt eget nett, men leier kapasitet hos en av de tre netteierne. Så det er stor konkurranse i mobilmarkedet i Australia også, noe som presser prisene ned.

Ønsker du å gjøre litt research på forhånd er whistleOut en veldig bra side for sammenligning av mobilabonnementer i Australia.

Så nå som jeg er på 4G i Australia kan du følge oss på Instagram, Facebook eller Twitter. Vi ses 🙂

OPPDATERING:

Jeg er ikke en spesielt loyal kunde..

Woolworth mobile hadde kampanje med halv pris og dobbel data for nye kunder, så jeg hoppet over dit da jeg hadde brukt opp datamengden hos Optus. Da fikk jeg 16GB for 22,50 australske dollar!

De fleste har et kjempetilbud for nye kunder, så jeg blir hos en operatør bare en måned av gangen. Ulempen er at jeg får nytt nummer hver gang, men det er bare kona som har det uansett, så ikke veldig pes å endre 🙂

Leave a Comment