reise med barn til Singapore

Reis til Singapore med barna

Singapore er kjent for å være rent, pent og veldig barnevennlig. For vår del skulle vi til Australia og brukte Singapore som en pitstop for at ikke flyturen til Australia skulle bli for lang for oss og våre to barn på snart 2 og 4 år. Vi var i Singapore i 3 dager. Vi gjorde grundig reasearch for å få mest mulig ut av dagene vi var der. Her er våre tips til deg som reiser med barn til Singapore.

Når bør man reise til Singapore?

Det spiller ingen rolle når på året man reiser dit. Singapore ligger 1 grad fra ekvator så været er ganske stabilt med høy luftfuktighet, og korte regnskyll relativt ofte.

Hvordan kommer man seg til Singapore?

Du kan ta Finnair over Helsinki. Tar ca en time å fly til Helsinki, deretter 11-12 timer til Singapore. Du reiser fra Gardermoen på kvelden, så når du reiser videre fra Helsinki er ofte barna slitne og trøtte og sjansene er store for at de sovner.

Du lander i Singapore på kvelden. Det er en fordel at det ikke er lenge igjen til sengetid når man har reist lenge, da kvaliteten på søvnen er ganske dårlig når man flyr langt. Det er da viktig å ikke stå opp midt på natten, selv om barna skulle ønske det. Får dere en god natts søvn, og klarer å stå opp til fornuftig tid, vil dere ikke merke så mye jetlag.

Flybilletter til Singapore koster ca 4000 – 5000 kr.

Du kan også ta Qatar airways fra Oslo.

Det er også en fordel å forhåndsbestille transport på flyplassen. Mindre stress og du får taxi med barneseter.

Hvor skal man bo med barn i Singapore?

Med barn bør du bo på Sentosa. Det er en øy rett utenfor byen. På Sentosa finner du:

 • Strand
 • Fornøyelsespark (Universal studios)
 • Akvarium (underwater world)
 • Taubane/gondol (mono rail – superman)
 • Vivocity shoppingcenter
 • Vannpark (Fantasy land)

På Sentosa bodde vi på Shangri-La’s Rasa Sentosa Resort. Dette er det eneste beachfront hotellet i Singapore. Hotellet er veldig barnevennlig, med lekerom, barneklubb, barnebasseng med sklier og leker og langgrunn strand. Et familierom koster ca 2500 kr pr natt.

Andre barnevennlige hoteller på Sentosa:

 • Hard Rock hotel som ligger ved resort World Sentosa. De har barnebasseng, familierom, 1 restaurant, 1 snackbar, treningsrom, tilgang til de andre resort world hotellene (ca 1800 kr pr natt)
 • Festive hotel, som er integrert i universal studios. Hotellet har barnebasseng, familierom med køyeseng og barnevennlig design, resturant og tilgang til de andre world resort hotellene (ca 2000 kr pr natt)

På Sentosa er det ingen hus eller leiligheter du kan leie, da må du inn i byen. Et hotellrom i byen koster ca 1500 kr pr natt.

Hotell i Singapore er dyrt, (som så mye annet) men standaren er høy (som så mye annet)

10 utvalgte aktiviteter med barn i Singapore

 • Singapore zoo er en av verdens beste dyreparker. Det ligger ca 30 min i taxi fra byen. Dyreparken har night safari, dyrepresentasjoner, tog som tar deg rundt i parken og en liten vannpark så man kan kjøle seg ned. Hadde barna våre vært litt eldre ville vi definitivt blitt med på night safari. Tips: ta med mat og snacks da det fort kan bli fullt på spisestedene rundt lunsjtider.
 • Det er alltid deilig å tilbringe litt tid i badeland når det er varmt. Wild wild wet er en ganske heftig vannpark som du og barna vil elske!
 • Singapore Science Centre skal være et bra museum, men vi prioriterte ikke dette, fordi barna våre bare er 2 og 4 år.
 • For å senke pulsen litt kan dere ta en piknik i botanisk hage og mate fiskene med brød. Nedover veien fra den botaniske hagen er Jacob Ballas barnas hage, der barna kan leke.
 • Forest adventure er moro for hele familien.
 • Jurong Bird Park, skal visst være en imponerende park for fugleelskere, men barna synes store dyr som brøler er kulere, så vi tok ikke turen innom.
 • Hopp på en båttur med Bumboat Ride langs Singapore river. Veldig behagelig måte å forflytte seg på.
 • Singapore Discovery Centre er et interaktivt museum der barna kan få mye kunnskap om Singapore på en morsom måte. Dette passer nok bedre for litt eldre barn.
 • Hvis savnet etter snø og vinter plutselig sparker inn kan du besøke Snow city, som er en innendørs park med vinteraktiviteter. Vi kom rett fra norsk vinter og med bare 3 dager i Singapore klarte vi å riste av oss abstinensene etter kulde og snø. Passer for store og små barn.

Prisnivå i Singapore

Singapore er generelt dyrt! Det er norske priser på mat og drikke. Det går mye penger til innganger i fornøyelsesparker og mat igjennom dagen. Anbefaler å legge litt ekstra i et hotell hvor man kan oppholde seg, slik at man ikke må være ute hele dagen.

Taxi og annen offentlig transport er derimot ganske billig.

 

Leave a Comment